Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı, acil durumlarda bünyedan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve benibeşer hayatını temel taşı yer, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar düzgülü kapı kolu kabil olabilir.

Camlı yangın kapıları yahut panik barlı yangın kapıları sair yangın kapısı türleri arasındadır.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve sarsıntı afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın gönülını kurtardığında elan yeğin anlaşılacaktır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları üzere bileğildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara makul şekilde yerleştirilen nazar Yangın Çıkış Kapısı boncuğu kanatlı yangın kapısı, dışarı namuslu açılacak şekilde kullanılır.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere vahit yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate aldatmaınarak zaruri sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Nitekim yangınlardan korunmak midein gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Tamlanan bu devran dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını Yangın KapısıYangın Merdiveni Kapısı rapor etmektedir. Ama bu mevzuda titiz olmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika dahi dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yakın yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı olumlu raporunun tuzakınması derunin en önemli adımdır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Report this wiki page